Vremenske neprilike stvorile su oštećenja na županijskim prometnicama. Uslijed velikih padalina i aktiviranja podzemnih voda urušio se dio prometnice u Bušanjima kod Prološca, dok je na prometnici Omiš- Radmanove mlinice došlo do urušavanja stijenske mase na cestu.

ŽC 6165 Proložac – Bušanje – Ričice

Uslijed velikih oborina danas je oko 13 sati došlo do urušavanja dijela ŽC 6156 Proložac – Bušanje – Ričice, u mjestu Bušanje. Nakon izvršenog očevida od strane Županijskih cesta i postavljanja privremene prometne signalizacije uspostavljen je promet istom koji se odvija naizmjenično jednim prometnim trakom. Molimo vozače na oprez prilikom prometovanja na toj dionici.

ŽC 6166 Omiš – Radmanove mlinice

Danas u 11,25 sati došlo je do odrona kamenih stijena na ŽC 6166 Omiš – Radmanove mlince, na 1,6 km iz smjera Omiša, uslijed čega je promet bio zatvoren 45 minuta. Nakon raščišćavanja kamenih gromada promet je otvoren te se odvija naizmjenično jednim prometnim trakom, uz postavljenu privremenu semaforsku prometnu signalizaciju. Odron se dogodio u nenaseljenom mjestu i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu. Djelatnici Županijskih cesta, koji obavljaju poslove održavanja mreže ŽUC-a, uklonili su dio kamenja, uspostavili ponovno prometovanje, te na mjestu događaja sa stručnjacima pregledavaju stijene i čiste prostor klizišta odakle je odron pokrenut. Od palih stijena uz rub ceste sačinili su grudobran kako bi privremeno zaštitilli cestu u slučaju daljnjeg urušavanja kamena. Nakon detaljnog pregleda i čišćenja područja odrona pristupit će se aktivnostima sanacije prometnice.

Skip to content