Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organizira drugu Nacionalnu biciklističku konferenciju, koja se održava u Splitu (Hotel Park) od 17. do 19. listopada 2023. godine.

Konferencija će započeti u utorak 17. listopada u 18:00 sati pozdravom sudionika i predstavljanjem Programa konferencije koji će se odvijati tijekom naredna dva dana, a jedan od primarnih ciljeva Konferencije je predstavljanje Nacionalnog plana razvoja biciklističkog prometa za razdoblje od 2023. do 2027. godine .

Program će uz predavanja uključivati panel rasprave, razmjenu kontakata i iskustava te radionice koje uključuju organizirano bicikliranje po urbanoj biciklističkoj infrastrukturi i prirodno-povijesnim atrakcijama, uz stručno vođenje.

Konferencija će okupiti 120 predstavnika ministarstava, lokalnih i regionalnih samouprava, akademske zajednice, upravitelja cesta, turističkih zajednica, nadležnih tijela državne uprave, povezanih europskih i međunarodnih institucija i organizacija dunavske regije, uz druge dionike iz područja biciklizma i njegovog razvoja na institucionalnoj, infrastrukturnoj i zakonodavnoj razini.

Ispred Županijske uprave za ceste Split na konferenciji će nazočiti tehnički koordinator Nino Vela, dipl. ing. građ. te će održati prezentaciju pod nazivom: Biciklističke rute od PP Dinara do PP Biokovo. Podsjećamo kako je u tijeku projektiranje mreže biciklističkih staza i ruta kojima će se preko županijskih i lokalnih cesta povezivati parkovi prirode Dinara i Biokovo. Navedeni projekt kojeg predstavljamo je još jedan od pokazatelja sveobuhvatnog pristupa Županijske uprave za ceste Split i korištenja svih raspoloživih prilika koje nam se nude, a u cilju razvoja infrastrukture na području naše županije.

Skip to content