Zbog odrona stijena u kanjonu Cetine do daljnjega se zatvara za sav promet dio županijske ceste ŽC 6166 (Omiš – Kučiće – Zadvarje), kod Omiša. Određen je obilazni pravac do okončanja uklanjanja stijena i drugih radova državnom cestom D8 (Dubci-Slime-Kučiće). Na navedenoj lokaciji angažirani su alpinisti koji bi trebali izvršiti pregled nepristupačne stijenske klisure, odakle se odron dogodio odnosno na visini od otprilike 200 m iznad tunela, a u svrhu otklanjanja opasnosti od daljnjeg odronjavanja kamenja. Promet će biti do daljnjega zatvoren, odnosno dok se ne pregleda kritična lokacija i utvrdi stabilnost stijenskih masa.

Upravo na navedenoj prometnici događalo se više odrona te stoga Županijska uprava za ceste Split vrši periodične preglede cestovnog pojasa i klisura kako bi se smanjila mogućnost nastanka ovakvih situacija. Kontinuirano ulažemo sredstva u sanaciju i uklanjanje kamenja, zemlje i granja s ceste i izgradnju potpornih zidova, ali zaštita ceste od svih stijena koje se s velike visine sruše na cestu s područja kojim ne upravljamo nažalost nije moguća.

Apeliramo na sve druge vlasnike, odnosno upravitelje parcela koje se nalaze uz ovu prometnicu da vlastitim aktivnijim angažmanom na svojim parcelama daju doprinos sprječavanju ovakvih situacija i da se kroz vršenje redovitih pregleda pravovremeno detektiraju i otklone opasnosti koje ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine.

Skip to content