Početna Ravnatelj Škorić u obilasku buduće prometnice na otoku Braču

Ravnatelj Škorić u obilasku buduće prometnice na otoku Braču Objavljeno: 28.03.2021 u 12:57

Prva dionica prometnice od Pučišća do uvale Luka duga je gotovo 5 kilometara, a izgradnja ceste odvija se na iznimno zahtjevnom terenu. Upravo su tjedni obilasci terena praksa koju provode predstavnici ŽUC-a kako bi se uvjerili da radovi na Braču napreduju u punom jeku. Često im se pridruži i načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan koji je i ovog tjedna u društvu ravnatelja Petra Škorića obišao cjelokupnu trasu buduće prometnice.

Izgradnja ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka najveći je EU projekt ŽUC-a Split. Vrijednost projekta koji mijenja sliku Brača iznosi vrtoglavih 60.797.696,35 kuna, a projekt je sufinanciran europskim novcem iz Kohezijskog fonda. Projekt pod sloganom “Jedan Brač” tek je prva faza sveobuhvatnog projekta rekonstrukcije i izgradnje ceste Supetar – Pučišća – Povlja – Sumartin, a za čije se preostale dvije faze planiraju potraživati dodatna EU sredstva. Više informacija o projektu možete pročitati na našoj web stranici pod rubrikom EU projekti.

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Županijske uprave za ceste na području Splitsko – dalmatinske županije