Početna Otvoreni su radovi na rekonstrukciji ŽC 6146 kroz Krušvar

Otvoreni su radovi na rekonstrukciji ŽC 6146 kroz Krušvar Objavljeno: 18.12.2019 u 11:52

Današnjom svečanošću započeti su radovi na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6146 kroz Krušvar koja se nalazi na području Općine Dicmo. Svečanosti su nazočili i radove otvorili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić, zajedno s predstavnicima izvođača, tvrtke Strabag. Otvorenje je izvršeno na samome križanju ŽC 6146 Krušvar i ŽC 6260 Dugopolje-Bisko, na lokaciji na kojoj će se  nakon završetka radova nalaziti rotor.

Već prethodnih godina ŽUC Split je rekonstruirao županijsku cestu ŽC 6121 Dicmo – Prisoje i dio županijske ceste ŽC 6280 Dicmo – Bisko. Cesta ŽC 6146, koja se nalazi između navedenih, je zbog nedovoljne širine i nepovoljne geometrije zahtijevala rekonstrukciju.

Županijska uprava za ceste Split je provela sve potrebne radnje kako radovi mogli započeti – ishođena je građevinska dozvola, riješeni su imovinsko-pravni odnosi za otkup zemljišta i proveden je javni natječaj za izvođenje radova.

Trenutna širina asfaltnog kolnika je 3,7-4,5 metara, dok će nakon rekonstrukcije ona biti čak 5,5 metara. Rekonstrukcijom je predviđena i izrada oborinske odvodnje ceste, a križanje s cestom za Bisko riješeno je u obliku rotora. Također je predviđena i nova prometna signalizacija.

Završetkom radova žitelji ovog kraja imat će novu i modernu prometnicu koja će jamčiti sigurniji i bolji promet. Sam početak radova rekonstrukcije ove prometnice i sva dosadašnja ulaganja pokazuju kako Županijska uprava za ceste Split, zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom brine o ovom kraju i svim njegovim stanovnicima.